Scurt istoric

Pernuța cu sâmburi de cirese, denumită și pernuța anticolici, a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Elveția.

Cei care o utilizau s-au bazat pe proprietățile ei terapeutice, datorită capacității de inmagazinare atât a căldurii cât și a răcelii, care poate fi folosită la alinarea durerilor de diferite tipuri.

Este  folosită drept tratament  pentru tratarea durerilor cauzate de colici la bebeluși. Este remediul natural pentru tratatea durerilor de rinichi, durerilor de burtă/menstruale, tratează 100%  natural dureri de spate, dureri reumatice sau dureri musculare.

Cum folosim pernuța încălzită?

Sâmburii de cireașă au proprietatea de a prelua și de a transmite foarte bine căldura, fără a produce arsuri.

Folosirea caldurii trebuie evitata in cazurile inflamatiilor, a temperaturii crescute, a bolilor de inima sau vasculare, a tumorilor si a cancerului. In cazul eczemelor, a plagilor etc., evitati utilizarea produsului direct pe zona afectata.

Pernuța încălzită poate fi utilizată în toate situațiile în care căldura stimulează vindecarea sau aduce alinare. Este recomandată pentru următoarele afecțiuni:

  1. Dureri de burta (colici);
  2. Digestie inceata;
  3. Bronsita cronica;
  4. Dureri reumatice cronice;
  1. Dureri musculare;
  2. Dureri cervicale;
  3. Dureri de spate;
  4. Dureri menstruale.

Cum folosim pernuța răcită?

Folosirea frigului trebuie evitata in cazul temperaturii scazute a pacientului, a sensibilitatii la frig, a ranilor deschise, a problemelor de circulatie, afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii urinare.

Samburii de cirese pot inmagazina foarte bine si frigul.Pernuta rece se recomanda pentru urmatoarele afectiuni:

  1. Dureri de cap / Migrene;
  2. Lovituri, entorse, intinderi musculare;
  3. Dureri reumatice acute;
  4. Muscaturi de insecte;
  1. Probleme legate de circulatia sangelui si metabolism;
  2. Dureri sciatice;
  3. Inflamatii si blocaje ale incheieturilor.

Cum putem încălzi pernuța?

La cuptor la 110C aprox. 5 minute.
La microunde (max.300 W) aprox 1 minut intr-o farfurie curata si uscata.
Pe calorifer sau soba pentru mai mult timp.

Atenție!

Va rugam sa respectati timpii si conditiile de incalzire. In caz contrar, produsul poate fi afectat. Pernuta trebuie incalzita sub supraveghere si nu trebuie sa fie umeda. Este recomandat ca pernuta sa se fi racit inainte de reincalzire.

Cum putem răci pernuța?

Se asaza pernuta (inchisa bine intr-o punga de plastic) in congelator pentru 30-60 minute.

Îngrijirea produsului

Pernuta cu samburi nu trebuie spalata, pentru a evita expunerea la umezeala. Husa detasabila poate fi spalata la 40 de grade si trebuie uscata bine inainte de a fi pusa la loc.

Atentie!

În cazul copiilor și bebelușilor, controlați cu atenție cusăturile pernuței. În cazul sâmburilor liberi există pericolul de înghițire și înecare.